Conferinta de lansare a proiectului

COMUNICAT DE PRESĂ

LANSAREA PROIECTULUI

 

„Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu SC Tangible Corporation SRL București – România, INFOR– Consorzio Interaziendale per la Formazione Torino – Italia, UNINOVA – Instituto de Desenvolvimento de Novas Tecnologias – Caparica, Almada – Portugal, lansează oficial, în data de 11 iulie 2014, proiectul „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”, cofinanţat din fondul social european prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Contract nr. POSDRU/156/1.2/G/137166, cu derulare în perioada 15.05.2014 – 14.11.2015. Valoarea totală a proiectului este de 2.058.590,32 lei.

Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc vineri, 11 iulie 2014, ora 11.00, în Sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Obiectivul major al proiectului îl reprezintă extinderea oportunităților de învățare și promovarea inovării în învățământul superior prin extinderea utilizării TIC în activitățile de predare/învățare. Proiectul vizează totodată consolidarea cooperării între mediul universitar și mediul de afaceri pentru o mai bună corelare a învățământului superior cu piața muncii prin îmbunătățirea/adaptarea programelor de studii, respectiv dezvoltarea/adaptarea curricumului universitar.

Rezultate propuse în cadrul proiectului:

  • 4 programe universitare de studii adaptate/îmbunătățite prin dezvoltarea/adaptarea de curriculum universitar în domeniile: Informatică, Ingineria mediului și Electronică aplicată;
  • 2 laboratoare didactice dotate;
  • 4 aplicații software dedicate dezvoltate; 3 cadre didactice pregătite pentru utilizarea soluțiilor software;
  • 215 studenți participanți la activități în cadrul laboratoarelor de studiu;
  • 42 studenți selectați pentru deplasarea la cele 4 workshopuri și 8 vizite în companii;
  • 40 persoane instruite în cadrul sesiunilor de tip “Training for Trainers” ;
  • 3 comunități de practică a studenților organizate la nivel transnațional.

Durata proiectului: 18 luni.

 

INFORMAŢII SUPLIMENTARE: Manuella Kadar, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cmcdi@uab.ro

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României